21-12-06

EROS JAAROVERZICHT and PART 1


We beginnen ons jaaroverzicht met ; I Belong to you, het werd Eros tweede single van zijn 10de studio-album "calma apparente' dat werd uitgebracht in oktober 2005.

eros 103

Dit duet met superster Anastacia werd een kanjer van een hit. Aanvangkelijk waren er geen plannen voor een duet met Anastacia, voor het album "calma apparente" was er wel eentje voorzien met Stevie Wonder, maar deze haakte op het laatste moment af. Het was Eros dochter Aurore die het voorstel deed om een duet op te nemen met Anastacia, zij is namelijk fan van deze Amerikaanse super-ster. Het werd een geslaagde keuze, want zowat in heel Europa veroverde deze single de top 10. In Zwitserland, Duitsland, Italie stonden ze zelfs wekenlang op nummer 1. I belong to you behaalde in België als hoogste notering een nummer 2, in Nederland een acht-notering.

eros 104

De release was voorzien voor 19 december 2005, maar werd plots uitgesteld naar 27 januari 2006. Nadat de single officiëel werd uitgebracht, volgde een kleine mini-tour doorheen Italie en Duitsland. Waar ze oa. een optreden gaven in het bekende tv-programma "wetten das", wat kan beschouwd kan worden als één van hun sterkste optredens. Toch geen enkele optreden was live, tot het populaire "San Remo Festival", hun eerste en enige live optreden. Het kreeg in Italië enorm veel kritiek, oorzaak hiervan was de zangkwaliteit van Anastacia, te beschrijven als teleurstellend.Tevens kwamen er geruchten van een eventuele relatie tussen beiden en het gerucht dat Anastacia mee op tournee zou gaan. Beide geruchten leiden uiteindelijk tot niets. De videoclip van "i belong to you" werd één en al romance & passie, versterkt door het gebruik van een eeuwen-oud kasteel. De clip werd opgenomen in Rome, en werd geregiseerd door "Don Allan", met een knipoogje naar de film "La Dolca Vita", één van de bekendste films uit Italië. Uiteindelijk werd deze single, één van Eros sterkste duets uit zijn carriere. I Belong to You, werd uitgeroepen tot de! valentijns-songs van 2006. En is nu al een veel gebruikte song in allerlei huwelijksplechtigheden.

eros 105


Picture: http://eros-ramazzotti.skynetblogs.be
Tekst: http://eros-ramazzotti.skynetblogs.be

23:46 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.